Morgentrimmerne

De trener før du våkner. I de glemte timene alle vi andre går glipp av.

Vekkerklokka ringer 04.00. Det gjør den tre ganger i uka, og hver gang drar Charlotte Schøning Chutjianseg (16) opp av sengen. Hun er den første som skal på isen i Jar Isforum. Kunstløperen satser stort og vil nå toppen. (møt flere morgenfugler lenger ned)

Oktober 2018. Budstikka.

– Det er jo en veldig fin måte å våkne på da, sier Sigrid Flo Eriksen (40), i gruppen som lar bilen stå, og bruker egen motor til jobb. Hun bruker sykkelen til arbeidet flere ganger i uken.

For mange handler morgentrening om å få familiekabalen til å gå opp. Det var slik det startet for Claus Fibiger (51). Med små barn i hus, måtte han og kameratene være kreative i valg av tidsrom for trening. De fant sin dag på lørdag, i timene før resten av huset hadde rukket å sove ut hverdagens utmattelse.

– Det handlet om å finne tiden før resten av familien var våkne, og møtes for en treningsøkt og litt kaffe, sier Fibiger.

Selv om gradestokkene for lengst er lagt på land etter badesesongen, tviholder han stadig på noen få utendørsøkter på Kalvøya. Sammen med Jo Gravås (46) og Anders Oulie (52) har han presset inn en liten treningsøkt en okober morgen. Med vekselvise svømme- og joggeturer får kroppen kjørt seg, og tilført energi til dagen som venter.