Synger fra hjertet

Tunge tak og tøffe perioder har ikke hindret Solveig Leithaug i å formidle livsglede, tro og håp gjennom 30 år som låtskriver og sanger. Våren 2017 kom plata Time, inspirert av hverdag og nære relasjoner.

For ti år siden stod Solveig Leithaug og sang på Grand Ole Opry, en kjent konsertsal  i Nashville, med over 200 andre artister.

– Selv var jeg midt i en personlig krise, forteller hun.

Artistene er samlet av låtskriveren og nestoren i den kristne musikkbransjen i USA, Bill Gaither, for å filme en av hans mange innspillinger med kristen musikk. Mange av artistene som er til stede, er artister Solveig har sett opp til og som betyr mye for henne.

– Musikken deres har vært lydspor i livet mitt, sier hun.

Da det er Solveigs tur til å synge, spiller hun «Leaning on the everlasting arms». Kontrastene til den tøffe kampen hun selv står i er store, men artisten kjenner seg igjen i sangen. Hun opplever velsignelsen og gleden over fellesskapet med de andre artistene, og i å gjøre det hun føler hun er skapt til å gjøre. Det uventede skjer da Solveig er ferdig med å synge, og på vei ned fra scenen. Hun beskriver det som en forsmak på himmelen.

Låtskriver og artist solveig Leithaug fra Bergen har bodd snart 30 i USA. For tiden bor hun i Nashville, Tennessee, med mannen sin. I sommer har hin vært hjemme i Norge på ferie og på flere spillejobber. Mange av låtene hennes handler og tro.

For Agenda 3:16. Tekst: Birgit Lopacki – Foto: Joakim S. Enger