Dommens dag

I dag falt dommen i saken mot Anders Behring Breivik. Han er i følge retten tilregnelig og er dømt til 21-års forvaring.

Den 22. Juli 2011 var jeg på jobb. Jeg var ikke i Oslo da bomben gikk av, men ble sendt inn til hovedstaden for å dekke grusomhetene.

I dagene som fulgte jobbet jeg intenst med saken og var på Sundvollen og snakket med mange mennesker, også flere som var ute på Utøya da det skjedde.

En person jeg ikke traff på Sundvollen, men som jeg traff ett år etter var Sondre Nilssen fra Kragerø. Den unge AUF-eren var på Utøya sammen med mange av sine gode venner. Noen av dem ble drept av Breivik, andre ble skutt og overlevde. Sondre ble ikke fysisk skadet på Utøya. Men det er ingen tvil om at hendelsen allikevel har satt dype spor i unggutten fra Telemark.

Her er noen bilder av Sondre og kameraten Kris Jørgensen fra AUF Finnmark når de besøkte øya ett år etter.

Sondre på vei i båten fra Utvika camping mot Utøya.

På veggen på et av byggene på Utøya henger fortsatt programmet for 2011.

 

Her på denne plassen var det samlet mange ungdommer etter at de hørte skudd. Sondre var inne i bygningen og løp ut. Han stod bare meter fra den politiuniformskledde mannen med skytevåpen. Breivik tar opp våpenet og skyter ned en person som står rett foran Sondre. Kragerøgutten løper alt han kan ned mot buskene i bakgrunnen i bildet. Han unslipper Breivik.

 

Sondre får med seg en gjeng med livredde AUFere vekk bra Breivik. Sammen finner de veien til vannet. Men der er det ikke trygt. Sondre legger på svøm og finner disse hulene i fjellet. Han får med seg flere personer hit. Og her gjemmer de seg helt til redningen kommer.

Sondre Nilssen sier i dag til avisa Varden at han er letter over dommen, men tror den blir anket.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.