Bangladesh

Det er seks år siden jeg var i Bangladesh. Det varme, flotte, men fattige landet gjorde store intrykk. Her er noen av bildene jeg tok mens jeg var der i januar-februar 2007.

bangla_gate2_webTrafikken. Alle bussene, bilene, syklene, ricshawene (staves det slik, tro?), menneskene og lydene. Alt var et eneste stort kaos. Men artig var det, å vandre gatelangs å se hvordan hverdagen i millionbyen Dhaka fortonet seg.

bangla_gate_web

bangla_folk_webDette bildet er fra en av de første dagene jeg var i Dhaka. Siden jeg er mørk i luggen ble det ikke så mye oppstyr når jeg gikk gatelenags. Jeg fikk stort sett gå i fred og fotografere. Mine medstudenter med lange blonde lokker derimot, de fikk fort en hel haug med folk vandrende etter seg.

bangla_tog3_webEt av mine fotoprosjekt, Dhallywood, var litt i utkanten av sentrum. Og like i nærheten gikk toglinjene inn og ut av byen. Langs skinnene bodde det masse folk, og de hadde skinnegangene som sin faste vei.

bangla_tog4_web

bangla_tog2_web

bangla_tog_web

bangla_marked_webDet var også mange marked rundt forbi i byen. Her fra et matmarked i de fattige delene av hovedstaden Dhaka.

bangla_riot2_webMens vi var det oppstod det opptøyer. Urolighetene varte i noen dager, og presidenten beordret til og med portforbud et par døgn. Men vi følte oss ikke utrygge. Her fra en studentdemonstrasjon hovr man krevde bedre rettigheter for kvinner. Dama på bildet var en av lederne.

bangla_riot_webPolitiet var møtt opp i hopetall. Med godt med utstyr fikk de slutt på urolighetene. Her blir en av lederne for demonstrasjonen tatt av politiet og satt inn i politibilen.

bangla_grameenphone_webTelenor er som kjent også stor i utlandet, og aller helst India. Men også i Bangladesh er logoen deres et kjent syn. Grameenphone heter de i Bangladesh.

bangla_elvebredden2_webMitt første fotoprosjekt i Dhaka var å flge arbeiderne som jobbet ved elvebredden. Her er det menn og kvinner som værer sand og stein fra lastebåtene og opp på land.

bangla_elvebredden_web

bangla_barn_webI en stotby som Dhaka er det mye folk. Også mange barn naturligvis. Det er veldig stor fattigdom i byen, og landet for øvrig. Noe av det som kanskje gjorde størst inntrykk var fattigdommen og det å se at så mange barn vokste opp i slike forhold. Men tross at de ikke hadde penger, ikke bodde i fancy hus og så videre, så det ut til at barna var ved godt humør, og de litt større barna tok seg godt av de minste.

bangla_barn2_webHer fra en liten landsby utenfor hovedstaden. En spillebule hvor barna koste seg med spill og moro.

bangla_barn3_web

bangla_barn4_webDenne vesle karen var med mamma og pappa på job ved elvebredden. Foreldrene jobet hele dagen, og den lille gutten måtte klare seg selv mens foreldrene var på jobb.

bangla_barn5_web

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.